Comunitatea Vlădești, de peste 3 ani, lucrează la o investiție în turism pe un teren unde pe vremuri administrația municipală Râmnicu Vâlcea avea amplasată stația de asfalt pe care o administra DADP.
Motivul pentru care s-a luat decizia construirii unei baze de agrement a fost forarea la 80 m în urma căreia s-a găsit apă sărată, zona dovedindu-se a fi plină de această resursă. Asta a fost baza și de la ideea asta s-a plecat pentru dezvoltarea turismului în zonă și atragerea de investitori pe viitor, în acest sens.
„Partea de cofinanțare este terenul pe care îl predăm și racordarea la utilități. Investiția dacă o făceam pe Primărie nu puteam accesa fonduri decât până la 2 milioane de euro. Ținând cont că ne-am propus să facem mai multe, am făcut un parteneriat cu Consiliul Județean și împreună am făcut o temă de proiectare care ajunge la aproape 9 milioane de euro. La final se va stabili modalitatea de exploatare. Am făcut o notă conceptuală, am stabilit măsurile prioritare, am făcut studii geo, am cerut avizul de la Apavil să fim siguri că nu vor fi probleme cu conductele ce traversează zone de protecție severe sau sanitare, am făcut ridicare topo, am intabulat terenul. Suprafața complexului este de 1 hectar din care pe 3000 mp va fi bazinul de înnot și restul va cuprinde complexul de servicii balneare„, a explicat edilul Adrian Cosac.
Astăzi aflăm că s-au finalizat și forajele, iar comuna Vlădești are apă sărată. Așadar, un proiect care cu finanțare de la CNI va prinde contur și comunitatea Vlădești se va îmbogăți cu un Complex de servicii balneare!
„Am pornit împreună cu domnul primar Adrian Cosac pe acest drum și ne-am propus să facem, în Vlădești, unul dintre cele mai frumoase ștranduri din țară. Este vorba de un complex de servicii balneare, de bazine cu apă sărată și dulce pentru recuperare, dar și cu spații destinate relaxării. Primul pas important a fost făcut. Consiliul Județean Vâlcea a alocat primii bani pentru studiile necesare elaborării proiectului, care a fost deja depus în vederea finanțării la CNI. Au fost realizate și primele foraje pe amplasamentul viitorului centru balnear, unde, spre bucuria noastră, s-a descoperit apă sărată la o adâncime mică. Acest lucru ne dă speranțe că proiectul nostru va primi finanțare și că, prin realizarea acestui centru balnear, Vlădeștiul va deveni atractiv și din punct de vedere turistic”, confirmă președintele județului, Rădulescu Constatin.
În județul Vâlcea, pe turiști îi așteaptă bazine cu apă sărată, în momentul de față la Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Călimănești, Govora și în scurt timp și la Vlădești.